.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CIKKEK > VGA > MSI NX6600Gt  1  2

.:: 2006.04.4 ::. - MSI NX6600Gt

   Nemrég tesztelhettem egy MSI NX6600Gt videokártyát, Lord Keri jóvoltából :). Nos akkor lássuk mit tud az MSI üdvöskéje.

   A középkategóriában az Nvidia a GF4 Ti4200 után az fx sorozatban nem igazán tudott utódot felmutatni. Helyette ebben a kategóriában főleg az ATI uralkodott a 9600XT-vel. Az új Geforce sorozattal az Nvidiának ismét sikerült visszafoglalni a pozícióját és középkategóriában a  6600GT ár-teljesítmény arányával senki sem tudott versenybe szállni. Bár március kilencedike óta megjelent az utód a 7600GT személyében azért még nem kell eltemetnünk. Ismerkedjünk meg vele közelebről is.

   A csomagolás igényes. Tartalma - DVI-vga átalakító, Molex tápelosztó, leírás, a tv kimenethez kábel, msi matrica, és ingyenes programok cd-n.

   Bár a kártyán helyett foglaló hűtő bordája réz színű nem biztos hogy az anyaga is az. A borda a rammokat is hűti. A ventilátor hangját ebben a kategóriában átlagosnak mondanám, bár aki a halkabb megoldások híve azok találhatnak maguknak megfelelő alternatívát a piacon.
   A külső tápigényét egy szabványos molex csatlakozón keresztül kel kielégíteni. Található még rajta egy DVI, VGA és egy TV kimenet.
Nálam a PCI-E változat járt, de létezik AGP-s verzió is a régebbi konfigurációk számára. Az AGP-s változatokon vagy egy úgy nevezett HSI chip ami külön hűtést kap. Pont ezekkel a cshipekkel szokott gond lenni. Egyes verziói nem működnek bizonyos alaplapokban és akkor 6600GO nak ismeri fel a kártyát a gép és ezzel párhuzamosan a teljesítménye is gyenge lesz. A hírek szerint csak a 2005 októbere után gyártott kártyákkal fordulhat elő.


(Elkevertem az általam készített képet :) ha szerencsém lesz akkor majd pótolom)

   Az órajelek a referencia GPU/RAMM 500/500Mhz vannak. Természetesen SLI kompatibilis. Bár valamivel drágább a konkurens gyártok 6600GT-nél, viszont cserébe egy jol megtervezett videokártyát kapunk ahol a gyártástechnológia minimalizálásának érdekében nem spóroltak a minőségen.

  VISSZA << 1 2  >> TOVÁBB

 

Copyright © 2002 - napjainkig  by Hartl Richard All rights reserved. Partner - LaptopGuru.Eu